nybjtp

Hana ʻia ʻo PCB maʻalahi: Hoʻolālā, Layout, a me nā ʻano stackup

Hoʻolauna:

He kuleana koʻikoʻi ka hana PCB maʻalahi i ka ʻoihana hana uila.Ke holomua nei ka ʻenehana, ua piʻi nui ka noi no nā PCB maʻalahi.Ma kēia alakaʻi hope loa, e ʻimi mākou i ka hana PCB maʻalahi, hoʻonohonoho, a me nā ʻano stackup.He mea nui e hoʻomaopopo i kēia mau huaʻōlelo:ʻO ka hana ʻana i ka PCB maʻalahi, ka hoʻonohonoho ʻana i ka PCB maʻalahi, ka mānoanoa o ka PCB copper mānoanoa, ka pale ʻana i ka PCB solder mask, ka papa hoʻonohonoho PCB maʻalahi, ka palapala hoʻopili PCB maʻalahi, a me nā ʻano hoʻonohonoho PCB maʻalahi e like me ka mea nui no ka hoʻomaikaʻi ʻana i kāu huahana.He mea nui.

1. ʻIke kumu o ka hana PCB maʻalahi:

A. Ka wehewehe a me nā hiʻohiʻona o ka papa hikiwawe: ʻO ka PCB hikiwawe, ʻike ʻia hoʻi he kaapuni hikiwawe, he papa kaapuni i paʻi ʻia i hiki ke hoʻopiʻi, pelu ʻia, a wili ʻole me ka haki ʻole.Hāʻawi lākou i nā pono he nui ma mua o nā PCB paʻa, me ka maʻalahi, ka māmā, a me ka lōʻihi.Ua kūpono kēia mau waiwai iā lākou no nā ʻano noi like ʻole, ʻoi aku ka nui o nā mea e koi ana i nā uila uila paʻa a hiki.

B. Hoʻolālā PCB maʻalahi: ʻO ke kaʻina hana o ka PCB maʻalahi e pili ana i ka hoʻohana ʻana i nā substrates maʻalahi.ʻO nā substrate maʻamau i hoʻohana ʻia he polyimide a me ka polyester, ka mea e hāʻawi i ka pono kūpono a me nā waiwai insulation e pono ai no nā PCB maʻalahi.Ke hana nei kēia mau substrates i kahi ʻano hana hana e like me ka etching, plating, a me ka lamination e hana i ke ʻano kaapuni i makemake ʻia.

C. E hoʻomaopopo i ka mānoanoa keleawe ma PCB hikiwawe: He kuleana koʻikoʻi ka mānoanoa keleawe i ka hana o ka PCB hikiwawe.Hoʻoholo ia i ka hiki ke lawe i kēia manawa, impedance, a me ka maʻalahi o ka PCB.Hiki ke hana i nā koho mānoanoa keleawe like ʻole e like me nā koi kikoʻī o ka hoʻolālā.Hāʻawi ke keleawe mānoanoa i nā mea hiki ke lawe i kēia manawa akā e hōʻemi hoʻi i ka loli PCB.Pono e paʻi i kahi kaulike kūpono ma waena o kēia mau mea e hoʻokō ai i ka hana maikaʻi loa.

2. Nā mea nui o ka hana PCB maʻalahi:

A. ʻO ka mask solder PCB maʻalahi: ʻO ka mask solder he papa pale e uhi ana i nā meheu keleawe ʻole ma ka PCB.Kōkua ia i ka pale ʻana i nā alahaka solder, corrosion, a me nā pōkole uila i ka wā wili.Hoʻohana ʻo Flexible PCB i nā mea huna solder kūikawā e hōʻoia i ka maʻalahi a me ka lōʻihi.Pono ka noʻonoʻo pono ʻana i ka hoʻolālā PCB a me kāna noi i manaʻo ʻia.

B. Hoʻolālā PCB maʻalahi: He mea koʻikoʻi ka hoʻolālā PCB i hoʻolālā maikaʻi ʻia no ka hana maikaʻi a me ka hilinaʻi.Hoʻopili ia i ka hoʻokomo ʻana i nā ʻāpana, ke ala ʻana o nā ala, a me ka noʻonoʻo pono ʻana i ka hōʻailona.Pono e waiho ʻia nā ʻāpana i kahi ala e hiki ai i ka PCB ke kūlou a kūlou pono.Pono e hele ʻia nā ʻāpana e hōʻemi i ke koʻikoʻi ma nā wahi lohi a hōʻoia i ka lawe ʻana i ka hōʻailona kūpono.ʻO nā hana maikaʻi loa no ka hoʻolālā ʻana i kahi hoʻolālā PCB maʻalahi me ka hoʻohana ʻana i nā ʻāpana curved, pale ʻana i nā kihi ʻoi, a me ka hōʻoia ʻana i ka hoʻomaʻemaʻe kūpono ma waena o nā traces.

C. Pepa Adhesive PCB hikiwawe: Hoʻohana ʻia ka pepa adhesive i ka hana PCB maʻalahi e hoʻopaʻa i nā papa like ʻole.Hāʻawi ia i ka ikaika mechanical, kūpaʻa, a me ka insulation.Loaʻa nā ʻano like ʻole o nā ʻāpana adhesive, e like me nā ʻāpana acrylic-based, epoxy-based sheets, a me nā ʻāpana-pilikia.ʻO ke koho ʻana o ka pepa adhesive e pili ana i nā mea e like me ke kūpaʻa wela, nā koi hoʻololi, a me ka launa pū me nā mea ʻē aʻe.He mea nui loa ke koho ʻana i ka pepa adhesive kūpono e hōʻoia i ka hilinaʻi a me ka lōʻihi o kāu PCB maʻalahi.

3. ʻAno hoʻopaʻa ʻia PCB hikiwawe:

A. Introduction to PCB stackup: ʻO ka PCB stackup e pili ana i ka hoʻonohonoho ʻana o nā papa like ʻole i kahi PCB.I ka hana ʻana o ka PCB maʻalahi, he hana koʻikoʻi ka hoʻopaʻa ʻana i ka hōʻailona hōʻailona, ​​​​ka mana impedance, a me ka hoʻokele wela.Ma ke koho pono ʻana a me ka hoʻonohonoho ʻana i nā papa, hiki i nā mea hoʻolālā ke koho i ka hana o nā PCB maʻalahi.

B. Nā ʻano hoʻonohonoho PCB maʻamau maʻamau: Aia nā ʻano layup like ʻole i hoʻohana ʻia i ka hana ʻana o ka PCB maʻalahi, me ka hoʻonohonoho hoʻokahi-layer, ʻelua-layer, a me nā hoʻonohonoho multi-layer.Loaʻa i kēlā me kēia ʻano stacking kona mau pono a me nā palena.ʻO nā PCB hiki ke hoʻololi i ka papa hoʻokahi ka mea maʻalahi a me ke kumu kūʻai maikaʻi loa, akā ua kaupalena lākou i ka hiki ke ala.Hāʻawi ʻo PCB flexible pālua ʻelua i nā koho wili a hiki ke hoʻokomo i nā hoʻolālā paʻakikī.Hāʻawi nā PCB flexible multilayer i ka hiki ke hoʻololi i ka alahele, a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka mana impedance, a hiki ke kākoʻo i nā density kaapuni kiʻekiʻe.Eia naʻe, ʻoi aku ka paʻakikī a me ke kumukūʻai o ka hana ʻana.

hana ʻia ʻo PCB paʻa paʻa

I ka hōʻuluʻulu ʻana:

Ma kēia alakaʻi holoʻokoʻa, uhi mākou i nā ʻano āpau o ka hana PCB maʻalahi, me ke kūkulu ʻana, ka hoʻonohonoho ʻana, ka mask solder, nā pepa adhesive, a me nā ʻano stackup.ʻO ka hoʻomaopopo ʻana i kēia mau mea koʻikoʻi e hiki ai i nā mea hoʻolālā ke hoʻokō i ka hana a me ka hilinaʻi o kā lākou hoʻolālā PCB maʻalahi.He mea koʻikoʻi nā kaʻina hana a me nā ʻenehana i ka hana ʻana i nā PCB maʻalahi, a ma ka hahai ʻana i nā hana maikaʻi loa, hiki i nā mea hana ke hōʻoia i ka hāʻawi ʻana i nā huahana kiʻekiʻe, hilinaʻi e hoʻokō i nā pono o ka ʻoihana uila.


Ka manawa hoʻouna: Nov-10-2023
  • Mua:
  • Aʻe:

  • Ke kua